Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 144
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Погода
Свята та Події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » Архів матеріалів

  18 жовтня відзначався  Європейський день боротьби з торгівлею людьми, започаткований Європарламентом у 2007 році. Протидія цьому ганебному явищу є основним завданням сьогодення. Жертвою торгівлі людьми може стати кожен, а знання – ефективний інструмент протидії.
  З нагоди цієї дати в Кленовецькій гімназії було проведено години спілкування  з профілактики торгівлі людьми «Як не стати жертвою торгівлі людьми». Метою заходу було підвищити рівень поінформованості та усвідомлення учнями гостроти проблеми торгівлі людьми, обговорити причини, форми та ознаки цього явища. Класні керівники розповіли учням про основні проблеми та помилки, що виникають у громадян України, які виїжджають за кордон, стають «живим товаром», потрапляючи в рабство. Поінфор ... Читати далі »

Переглядів: 173 | Додав: Maryna | Дата: 20.10.2021 | Коментарі (0)

Засідання відбулося 13.10.2021р.
Тема. Дослідницька робота – основа розвитку пізнавальної активності учнів
Мета.  Розглянути форми і методи проведення дослідницької роботи з учнями, її результативність.
1.    Актуальна тема. Дослідницька робота – основа розвитку пізнавальної активності учнів (Реберка Л.Й.);
2.    Методична майстерня. Відкритий позакласний захід "Найерудованіший природознавець" (Шваб І.О.);
3.    Позакласна робота. Обговорення роботи вчителів щодо ... Читати далі »

Переглядів: 95 | Додав: Maryna | Дата: 13.10.2021 | Коментарі (0)

13 жовтня в Кленовецькій гімназії   відбулося засідання методоб'єднання класних керівників. Класний керівник другого класу Гусинець В. В. провела виховний захід на тему "Ми - нащадки козаків" з метою ознайомлення учнів із історією виникнення козацтва  та ознайомлення учнів із традиціями розвитку козацтва до нашого часу.

Переглядів: 224 | Додав: Maryna | Дата: 13.10.2021 | Коментарі (0)

  14 жовтня в Україні відзначають свято Покрови Пресвятої Богородиці. Відколи Україна стала незалежною на Покрову ми стали відзначати ще й  День українського козацтва, як данину пам’яті про славну добу Запорозької Січі. Козацтву належить особливе місце в історії України та в історичній пам’яті українського народу. Його історичне значення важко переоцінити. Починаючи з 2014 року 14 жовтня ми відзначаємо ще й День захисника України, який цьогоріч,  указом президента України Верховна Рада перейменувала  на   «День захисників і захисниць України».
  Традиційно, у переддень свята, з ... Читати далі »

Переглядів: 222 | Додав: Maryna | Дата: 13.10.2021 | Коментарі (0)

  З 05.10 по 11.10 у Кленовецькій гімназії проходив тиждень біології та екології за планом:
1.    Година спілкування "Ми – люди, поки є природа" (9клас);
2.    Конкурс малюнків "Природа рідного краю'' (5-7 класи);
3.    Конкурс "Найерудованіший природознавець'' (8-9 класи);
4.    Виставка композицій з природних матеріалів "Осінній вернісаж'' ( 5-9 класи);
5.    Свято "Золота осінь'' ( 5-7 класи).
  Метою години спілкування з учнями 9 класу було формування цілісної наукової картини живої природи, виховання громадянської позиції щодо збереження біологічного різноманіття, рівноваги в біосфері.
Готуючи композиц ... Читати далі »

Переглядів: 182 | Додав: Maryna | Дата: 11.10.2021 | Коментарі (0)

  У Кленовецькій гімназії 5 жовтня відбулося чергове засідання методичного об’єднання вчителів суспільно-гуманіторного циклу з порядком денним:
1. «Сучасний урок: вимоги, проблеми, шляхи удосконалення»
2. Підготовка учнів та  підбір завдань до  І-ІІ етапів предметних олімпіад.
3.Методична майстерня. Огляд новинок методичної, психолого-педагогічної літератури
/ вчителі-предметники/.
   По першому питанню вчителька музичного мистецтва Сіксай М. Д. детально познайомила з  вимогами, проблемами та шляхами удосконалення сучасного уроку. Звернула увагу членів МО, що сучасні учні вимагають сучасного викладання предмету. А сучасний  урок — це  урок,  на  якому створено  реальні  умови  дл ... Читати далі »

Переглядів: 185 | Додав: Maryna | Дата: 05.10.2021 | Коментарі (0)

  Сьогодні серед учнівської молоді надзвичайно загострилася проблема насильства, здійснюваного самими дітьми відносно одне одного. Останніми роками визнано поширення такого явища, як шкільний булінг (у перекладі з англійської – хуліганити, грубіянити, визначається, як утиск, цькування, дискримінація). Це тривалий процес свідомого жорстокого ставлення (фізичного і психічного) з боку дитини або групи дітей до іншої дитини або дітей. Виділяють 4 головні компоненти булінгу: агресивна і негативна поведінка; здійснюється регулярно; відбувається у відносинах, учасники яких мають неоднакову владу; така поведінка є навмисною.
  З 27 вересня  по 1 жовтня тривав  Всеукраїнський тиждень з протидії булінгу. Упродовж тижня в Кленовецькій гімназії були проведені  різні заходи. ... Читати далі »

Переглядів: 174 | Додав: Maryna | Дата: 02.10.2021 | Коментарі (0)

  День вчителя - одне із найяскравіших осінніх свят! І пройшов цей святковий День в Кленовецькій гімназії, як завжди, яскраво, весело та креативно! На День учителя – все по-іншому! Старшокласники  бігають заклопотані, адже їм треба і уроки проводити, і за учнями слідкувати, і святковий концерт готувати. Одним словом – голова обертом! Приємною нотою в цей день стала гра-квест  «Пошук чарівної кнопки», підготовлена учнями 9 класу для вчителів.  Квести упевнено входять у шкільне життя і набувають популярності не тільки серед дітей, а й вчителів. Вчителі гідно, активно та творчо виконали всі завдання. Окрім того, учні також, підготувати багато цікавих номерів, де встигли і пожартувати, і поговорити, і показати  декілька смішних сценок, героями яких були ... Читати далі »

Переглядів: 273 | Додав: Maryna | Дата: 01.10.2021 | Коментарі (0)

  Щороку 30 вересня відзначається Всеукраїнський день бібліотек. Бібліотека – це той храм, де завжди народжується і зберігається духовність. Це свято не тільки професійне – бібліотекарів. А й свято всіх читачів, свято – книги. Так! Є багато див на Землі, створених природою і зроблених людиною. Та чи не найбільше диво з див – книга. У ній весь неосяжний світ. Тому зовсім не випадково, у рік тисячоліття літописання і книгодрукування (1998) Президент України своїм указом проголосив 30 вересня Всеукраїнським днем бібліотек, відзначення якого свідчить про глибоку повагу народу до скарбниць духовних надбань людства, зібрання інтелектуальних і культурних цінностей української нації, підкреслює історичну роль друкованого слова в житті суспільства.
  З нагоди цієї дат ... Читати далі »

Переглядів: 197 | Додав: Maryna | Дата: 30.09.2021 | Коментарі (0)

  В історії нашого народу багато трагічних сторінок. Однією з них є Бабин Яр - символ нацистських злочинів на українській землі. Бабин Яр увійшов до світової історії через події 29-30 вересня 1941 року, коли нацистські окупанти розстріляли майже 34 тисячі київських євреїв. Це місце стало всесвітньо відомим символом Голокосту.
  29 вересня 2021 року , в Кленовецькій гімназії, класні керівники провели  Національний урок до 80-х роковин трагедії в Бабиному Яру. Національний урок пам’яті  покликаний сприяти формуванню стійкого негативного ставлення  до фактів дискримінації, зневаги до людської гідності та зазіхань на право  життя.  Це повчальний урок для нинішнього покоління, яке має знати усю правду про одну з найбільших трагедій людства. Вчителі, по-особ ... Читати далі »

Переглядів: 81 | Додав: Maryna | Дата: 29.09.2021 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 ... 49 50 »
Форма входу
Час
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Важливі сайти
___
___
___
ПедПРЕСА