Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 144
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Погода
Свята та Події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2021 » Жовтень » 2 » Всеукраїнський тиждень з протидії булінгу
21:33
Всеукраїнський тиждень з протидії булінгу

  Сьогодні серед учнівської молоді надзвичайно загострилася проблема насильства, здійснюваного самими дітьми відносно одне одного. Останніми роками визнано поширення такого явища, як шкільний булінг (у перекладі з англійської – хуліганити, грубіянити, визначається, як утиск, цькування, дискримінація). Це тривалий процес свідомого жорстокого ставлення (фізичного і психічного) з боку дитини або групи дітей до іншої дитини або дітей. Виділяють 4 головні компоненти булінгу: агресивна і негативна поведінка; здійснюється регулярно; відбувається у відносинах, учасники яких мають неоднакову владу; така поведінка є навмисною.
  З 27 вересня  по 1 жовтня тривав  Всеукраїнський тиждень з протидії булінгу. Упродовж тижня в Кленовецькій гімназії були проведені  різні заходи. З  учнями 5-9 класів проведено бесіду на тему: «STOP булінг». Метою якого було знайомство з поняттям «булінгу»,  його попередженням; виховувати в учнів почуття емпатії та переживання до дитини, яка зазнає насильства; розвивати вміння пошуку шляхів виходу зі складної ситуації; формувати навики відповідальної та безпечної поведінки. Діти отримали цікаву та корисну інформацію про проблему сьогодення в учнівському середовищі. Учні одержали пам’ятку про те, як захистити себе і своїх друзів від булінгу, дізналися  про свої права, обов’язки. Кожен бажаючий мав можливість висловити власну думку та свій погляд на дану проблему. З учнями початкової ланки було проведенно заняття на тему: «Мої долоньки проти булінгу». Перегляд Мультфільму «Вірте у любов, вірте у Різдво».
  Проведення тренінгового заняття на тему «Профілактика булінгу в шкільному середовищі» з учнями 7-9 класів, метою якого було ознайомити з поняттям «булінг» та прояви булінгу, сформувати нульову толерантність до булінгу, ознайомити з механізмом реагування та звернення в ситуації булінгу. Учні школи взяли участь у конкурсі малюнків де показали, що наскільки ця тема є актуальною.  Діти отримали цікаву і корисну інформацію про проблему сьогодення в учнівському середовищі. Кожен повинен почувати себе захищеним. Треба поважати  свої права, права іншого і вчитися співіснувати разом. Бути гарною людиною – це добра звичка. І прищеплювати її  треба змалечку.

Переглядів: 175 | Додав: Maryna | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Час
Календар
«  Жовтень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Важливі сайти
___
___
___
ПедПРЕСА