Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 144
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Погода
Свята та Події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2021 » Жовтень » 13 » з днем захисників та захисниць України!
20:16
з днем захисників та захисниць України!

  14 жовтня в Україні відзначають свято Покрови Пресвятої Богородиці. Відколи Україна стала незалежною на Покрову ми стали відзначати ще й  День українського козацтва, як данину пам’яті про славну добу Запорозької Січі. Козацтву належить особливе місце в історії України та в історичній пам’яті українського народу. Його історичне значення важко переоцінити. Починаючи з 2014 року 14 жовтня ми відзначаємо ще й День захисника України, який цьогоріч,  указом президента України Верховна Рада перейменувала  на   «День захисників і захисниць України».
  Традиційно, у переддень свята, з метою формування ціннісного ставлення до суспільства і держави, покращенню національно-патріотичного виховання, на подвір'ї нашої школи пройшло спортивно-розважальне дійство «Козацька держава – наша гордість і слава!» У змаганні брали участь учасники патріотичної організації, рій «Вільні козаки» та рій «Молода Січ»,  які розпочали свято внесенням державного прапору України. До конкурсу учні готували девіз та речівку, показували вміння ходити строєм та виголошували гасла, що містили побажання Миру, Добра, Єдності та Блага для Батьківщини. Святкова програма включала різноманітні козацькі розваги та турніри: козацькі побрехеньки, перетягування линви, сильна рука (армреслінг). Конкурси пройшли весело та динамічно. Змагання стали випробуваннями на фізичну силу, вправність, кмітливість, дружбу і найкращі людські якості. Окрім самих змагань, до оцінювання входили також  знання команди про козаків. Учні  продемонстрували знання з історії козацтва та активно відповідали на запитання  вікторини.
  Конкурси  та змагання ще раз довели, що козаки мали не тільки бойовий дух, а й веселу вдачу та допомогли учням зрозуміти, що наша пам’ять про славне минуле має підкріплюватись добрими справами, успішним навчанням. Ми маємо бути достойними тих славних лицарів, запорозьких козаків, оборонців рідної землі.

 

Переглядів: 220 | Додав: Maryna | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Час
Календар
«  Жовтень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Важливі сайти
___
___
___
ПедПРЕСА