Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 144
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Погода
Свята та Події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2019 » Грудень » 13 » Всеукраїнський тиждень права
20:07
Всеукраїнський тиждень права

  З  9 по 13 грудня 2019 року у Кленовецькій ЗОШ І-ІІ ступенів пройшов Всеукраїнський тиждень права, під час якого учасники освітнього процесу організували різноманітні навчальні, інформаційні, виховні заходи, об’єднані гаслом „Мораль і Право, Право і Закон – рушійні сили для життя людини".   Традиційно, 10 грудня, до Міжнародного дня прав людини, вчителем історії та правознавства Меденці О.Д. проведений правовий брейн - ринг на тему "Права знай, обов'язки не забувай"  між учнями 8 та 9 класів, на якому учні мали змогу  обговорити основні етапи розвитку прав людини, порушити актуальні проблеми стосовно дотримання обов'язків.  Захід був проведений  з метою формування  інтересу  до правового навчання і виховання за допомогою невимушеної ігрової форми.  Гра відбувалася в декілька етапів. Розділившись на дві команди під назвами «Правознавці» і «Законотворці» та обравши капітанів команд, учасники розпочали вікторину з брейн-рингу, продовжили вправою «Сам собі адвокат», а закінчили конкурсом капітанів. Меденці О.Д. акцентувала  увагу на тому, що основна мета нашої держави – навчити людей, які в ній проживають, не тільки користуватися правами, але і дотримуватися правової поведінки у відносинах з іншими людьми.
  Протягом тижня класоводи та класні керівники  провели бесіди з подальшим обговоренням «Права й обов’язки учнів».
  І на завершення тижня до школи були запрошені старший інспектор сектору кадрового забезпечення Мукачівського ВП ГУНП в Закарпатській області капітан поліції Флюс Надія Михайлівна та старший інспектор з ювенальної превенції сектору превенції Мукачівського ВП ГУНП в Закарпатській області майор поліції Ільтьо Марина Володимирівна, які провели бесіду з учнями на тему «Немає прав без обов'язків», акцентуючи увагу та тому, що нехтування обов’язками може мати негативні наслідки для людини. Майор поліції Марина Володимирівна розповіла учням, що від народження кожен має певні права, які гарантовані і захищаються державою. Їх діти повинні знати й реалізовувати щодня. Але права одних  не повинні порушувати права інших. Наголосила, що незнання закону не звільняє учнів від відповідальності за їх вчинки, дії або бездіяльність.
   Усі заплановані заходи сприяли підвищенню зацікавленості учнів у вивченні правознавства, дозволили сформувати в учнів правові почуття, активну позицію у правовій сфері; виробити навички і звички правомірної поведінки;
    Сподіваємо, що після проведених заходів, учні  поповнили свій багаж знань, підвищили рівень правової культури  та обрали для себе справжні цінності в житті.

Переглядів: 322 | Додав: Maryna | Рейтинг: 4.7/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Час
Календар
«  Грудень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Важливі сайти
___
___
___
ПедПРЕСА