Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 144
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Погода
Свята та Події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2021 » Травень » 14 » Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура»).
19:19
Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура»).

 15  травня 2021 року в Кленовецькій гімназії  було проведено шкільний  етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Джура – це молодий юнак чи юначка, які йдуть шляхом воїна, здобувають знання, вміння, навички, щоб бути успішними в усьому. “Сокіл” (“Джура”) – це військово-патріотична гра призначена для виховання юних патріотів України! Мета гри — виявляти у дітей рівень фізичної, військової, медичної підготовки, творчі здібності, рівень знань з історії, здатність логічно мислити, співпереживати.
  У шкільному етапі гри взяли участь 2 команди 7–9 класів: рій «Молода Січ» та рій «Вільні козаки». У кожному рою-команді було по 8 учасників.  Церемонія відкриття розпочалася з Гімну України. В ході гри «Джура» учні представили назву своєї команди, гасло-речівку,  свою програму та продемонстрували виконання стандартних команд стройової підготовки.
  Юні джурята активно демонстрували свою майстерність, витривалість та  силу  у квестах, свої знання з  історії України, а також проявили кмітливість, винахідливість у вирішенні поставлених завдань.  У спортивно-туристських змаганнях учні  долали перешкоди. Кожна команда мала облаштувати таборове місце і творчо його представити.  Найзапекліша боротьба розгорнулася під час конкурсу  «Перетягвання линви». За командою судді  кожна команда намагалася перетягнути линву на свій бік майданчика. Ніхто не очікував, що цей конкурс виявиться таким складним, адже кожен рій щосили намагався перемогти. Злагодженість дій кожного учасника, сильний командний дух та воля до перемоги дали можливість рою «Молода Січ» стати переможцями у конкурсі.
  Слід наголосити, що  гра “Джура” виховує патріотичний дух в юних українцях. Вона популяризує серед молоді військово-прикладні види спорту, активне дозвілля, козацьку культурну спадщину і українські військові традиції.  Випробування загартовують силу і розум, а атмосфера яка є під час змагань, переносить нас у часи козацької України.

 

 

 

Переглядів: 282 | Додав: Maryna | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Час
Календар
«  Травень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Важливі сайти
___
___
___
ПедПРЕСА