Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 144
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Погода
Свята та Події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2015 » Березень » 10 » Великий син великого народу
19:23
Великий син великого народу

У вівторок, 10 березня, в Кленовецькій ЗОШ І-ІІ ступенів, з великою повагою вшанували пам’ять нашого ґеніального поета –  Тараса Шевченка святом «Великий син великого народу».

Клас  прикрашений портретом Т.Г. Шевченка, виставкою  малюнків учнів. Програму відкрили   наймолодші школярі середньої ланки, учні 5 класу, які прочитали напам’ять вірші і поеми великого Кобзаря, розповіли про його життєвий шлях.  Під час виступу учнів за лаштунками звучали пісні Т.Г. Шевченка «Думи мої…», «Зоре моя вечірняя», «Садок вишневий коло хати», «Реве та стогне Дніпр широкий», адже покладена на музику поезія Шевченка звучить з особливою силою.

Заключною частиною свята стало проведення  інтелектуально-пізнавальної гри «Шевченкіана», присвяченої життю та творчості Т.Г. Шевченка, яку підготувала заступник директора з навчально-виховної роботи Переста Т.Й. з метою поглиблення знань учнів про життя і творчість поета, сприяння формуванню громадянської компетентності, виховання прагнення бути справжніми українцями, виховання почуття гордості за Україну. Гра була проведена у вигляді змагання між двома командами учнів 7-9 класів. Команди мали пройти сім етапів: «Відгадай за підказкою», «Перетлутані рядки», «Автопортрет» і ін. Кожен з етапів вимагав від учнів згуртованості, уміння швидко і правильно давати відповідь на запитання. Під час заходу  інтелектуально-пізнавальні конкурси тісно переплилися з декламацією  творів Т.Г.Шевченка, як учасниками гри, так і глядачами в залі, за що найкращі декламатори були нагороджені грамотами. 
Всі присутні цікаво і корисно провели час, та ще раз переконалися, що Т.Г. Шевченко -«Великий син великого народу».

Пам’ять про Тараса Григоровича Шевченка, світоча української нації, що віддав себе на жертовний вівтар задля її свободи, назавжди закарбується в наших серцях. До нових і нових поколінь він приходить разом із усвідомленням ними дійсності. Великий Кобзар і сьогодні незримо присутній у нашому житті, звертається до нас усіх зі своїми безсмертними думами. Ціною героїв Майдану – Небесної сотні – які поклали  свої життя за нашу свободу, ми тепер виборюємо справжню Незалежність, про яку мріяв великий кобзар Т.Г. Шевченко і про яку  вже ніхто не зможе сказати, що воля і свобода далися Україні надто легко.

Тільки в єдності зможемо зберегти рідну мову, культуру, традиції та історію свого народу. Тому і виховуємо наших  учнів у дусі патріотизму та націоналізму.

 

Переглядів: 421 | Додав: Maryna | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Час
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Важливі сайти
___
___
___
ПедПРЕСА