Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 144
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Погода
Свята та Події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2015 » Березень » 20 » Усвідомлений вибір професії як запорука життєвого успіху
23:53
Усвідомлений вибір професії як запорука життєвого успіху

Ким бути? Це питання стоїть перед кожним випускником, який сьогодні закінчує школу. Та не проста річ — вибрати якусь професію з більш ніж двох тисяч існуючих. Проблема підготовки учнів до свідомого вибору професії стає особливо актуальною тому, що орієнтація на певну професійну діяльність, свідомий вибір свого життєвого шляху є невід’ємною складовою всього навчально-виховному процесу в школі.
Для того, щоб привернути увагу підлітків до питання вибору професі, звернути увагу на фактори, що обумовлюють вибір людиною тієї або іншої спеціальності, поговорити про помилки, які допускаються при обранні професії, наголосити на важливості прийняття правильного вибору фаху для подальшого щасливого життя, 20 березня 2015 року у Кленовецькій ЗОШ І-ІІ ступенів класним керівником 9 класу Меденці О.Д. була проведена відкрита виховна година на тему «Моя майбутня професія».  

Учні поглибили уявлення про вибір майбутньої професії, поговорили про важливість і значення її, приймали рішення в нестандартних ситуаціях, проявили колективну творчість і  ділові якості, а також,  поділилися із присутніми на занятті вчителями  мріями про майбутню професію. 

В ході виховної години класний керівник наголосила на понятті «спеціальнісь», «посода», «професія», звернула увагу учнів на фактори, які впливають на вибір професії, а також зачитала результати діагностики особистих здібностей і схильностей дев'ятикласників, визначених за допомогою тесту Дж. Голланда, проведеного напередодні виховної години. Ольга Дмитрівна ознайомила учнів з таблицею класифікацій професій та допомогла визначити до якого типу відноситься та професія, яку вибрав учень.

Майбутні випускники визначили для себе  головні чинники, які допоможуть їм у виборі життєвого шляху, зрозуміли, що не варто поспішати з вибором професії, до цього питання потрібно підходити дуже серйозно і усвідомлено.  І найголовніше, зробили висновок, що обрана професія має приносити радість, достаток, задоволення.

Завершилось заняття  висловом учнів «Все в наших руках!» і нехай це дійсно буде так.

Сподіваємось, що  виховна година допоможе учням визначитися із правильним, свідомим вибором професії. 

 

Переглядів: 854 | Додав: Maryna | Рейтинг: 5.0/21
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Час
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Важливі сайти
___
___
___
ПедПРЕСА