Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 144
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Погода
Свята та Події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2019 » Вересень » 20 » тиждень протидії булінгу в школі
16:25
тиждень протидії булінгу в школі

  З 16 по 20 вересня 2019 року в Україні пройшов тиждень протидії булінгу в школі. Булінг – серйозна та вкрай гостра проблема сучасності. Тема цькування у школі щораз набуває все більшої гостроти і останнім часом є однією серед найактуальніших в українській освіті.
   У рамках тижня протидії булінгу у Кленовецькій ЗОШ І-ІІ ступенів було проведено ряд заходів з метою  ознайомлення  учнів із поняттям «булінг»,  методами профілактики виникнення та  подолання проявів булінгу.
   Класними керівниками проведено уроки-бесіди: «Скажемо булінгу – НІ!», метою яких було ознайомити учнів з поняттям, формами та структурою булінгу; виховувати почуття  переживання до дитини, яка зазнала насильства; розвивати вміння пошуку шляхів виходу зі складної ситуації; формувати навики відповідальної та безпечної поведінки. Під час спілкування діти розповідали як вони розуміють  поняття «булінг»,  висловлювали свої думки та судження щодо того,  як уникнути конфліктних ситуацій.
   Педагогом-організатором Неуман М.Ю. та практичним психологом Панкова Н.М. було проведено заняття з елементами  тренінгу «Як реагувати на булінг». Учні ознайомилися з поняттям булінг, його видами та проявами. Було обговорення, шо саме називають булінгом, як його розпізнати і що робити в складних ситуаціях, та до кого звертатися за допомогою (вчителів, шкільного психолога, батьків). Було наголошено на тому, що тільки взаємоповага та толерантне ставлення один до одного допоможе уникнути  булінгу серед дітей.
   Вчитель образотворчого мистецтва  Панкова Н.М. виготовила разом з учнями 5-6 класів колаж та агітаційні листівки «Стоп булінг».
Протягом тижня учні мали змогу переглянути соціальні відеоролики «Безпечна школа – стоп булінг» та «Твоє право. Відповідальність за булінг», де могли дізнатись, як захиститися від цькування та як отримати безкоштовну юридичну допомогу тощо.
   По закінченню тижня протидії булінгу, на загальношкільних учнівських зборах всі учасники  отримали пам'ятки, які підготувала психолог Панкова Н.М.: «Зупинимо булінг разом. Все в наших руках»., а заступник директора з навчально-виховної роботи, вчитель історії та правознавства Меденці О.Д. роз’яснила учням дію Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу» та санкції, які він передбачає стосовно учасників освітнього процесу.
 

Переглядів: 441 | Додав: Maryna | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Час
Календар
«  Вересень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Важливі сайти
___
___
___
ПедПРЕСА