Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 144
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Погода
Свята та Події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2020 » Грудень » 13 » тиждень правознавства
14:03
тиждень правознавства

 Одним із завдань сучасної шкільної  правової освіти є вміння учня орієнтуватись у величезному потоці інформації. Навчити цього лише на уроці правознавства просто неможливо, тому в школі щорічно проводиться Тиждень правознавства,  який включає в себе комплекс різноманітних форм позакласної роботи. Так, в рамках тижня були проведені заходи, спрямовані на забезпечення прав дитини та дотримання національних і загальнолюдських моральних принципів. Відкритий урок з правознавства у 9 класі провела вчитель правознавства Меденці О.Д. на тему: «Конституційні права та обов’язки людини і громадянина». На уроці вчитель  впроваджувала інноваційні підходи у навчально-виховний процес, спрямовуючи його на розвиток здатності учнівської  молоді орієнтуватися в суспільному житті. Включаючи мультимедійне забезпечення у проведення заняття, створювала позитивний мотиваційно-діяльнісний стимул учнів.
  10 грудня  в Міжнародний день прав людини, Меденці О.Д. провела тематичний захід з учнями 7 класу під час якого наголосила на тому, що всі люди вільні і рівні у своїх правах та гідності. На захисті цих прав та інтересів стоїть кримінальний закон. Життя кожної людини, як об’єкт кримінально-правової охорони, не має ніяких юридичних особливостей і відмінностей. Під  час  бесіди, вчитель говорила про те, що закон обов’язковий для всіх, не зважаючи на стать, колір шкіри, майновий стан, місце проживання. Під час бесіди учні  закріпили і поглибили знання про права людини, дізналися про відповідальність неповнолітніх за скоєння протиправних дій по відношенню до людини.
  Класними  керівниками 1-9 класів були проведені виховні години “Права дитини – права людини”, «Закон обов’язковий для всіх», «Права і обов’язки громадян України». Наголошено на  правах та обов’язках школярів та видах адміністративної і кримінальної відповідальності.
  Також в рамках тижня згадали і про Міжнародний день інвалідів, який в усьому світі відзначають  3 грудня. На підтримку людей з особливими потребами у нашому закладі  було проведено бесіду "Всі ми рівні!“, під час якої акцентували увагу на виконання положень Конвенції про права інвалідів і роботу по залученню людей з інвалідністю в повсякденне життя суспільства. Адже ми повинні пам'ятати, що всі ми різні й поруч з нами є ті, хто потребує нашої допомоги. Надання їм щоденної підтримки й допомоги – реальний вияв людяності та любові до ближнього.
  Ми впевнені, що наші діти виростуть освіченими у питання права, толерантними та чуйними.

 

Переглядів: 145 | Додав: Maryna | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Час
Календар
«  Грудень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Важливі сайти
___
___
___
ПедПРЕСА