Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 144
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Погода
Свята та Події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2013 » Жовтень » 26 » тиждень екології
21:20
тиждень екології
З метою формування в учнівської молоді ціннісного ставлення до природи, формування розуміння гармонійного співіснування людини і природи, бажання оберігати і примножувати природні багатства рідного краю, у  нашій школі з 21  по 25 квітня  2013 року проходив  тиждень  екологічного  виховання  під назвою «Ми люди – поки є природа».

 
Тиждень проводився за планом, який розробили вчителі біології Шваб Ірина Олександрівна. Розпочалась  тижнева програма конкурсом  малюнків та  на тему: «З природою живи у дружбі, то буде вона тобі у службі"».  В рамках тижня, також відбувся конкурс «Посади калину біля школи», в якому активну участь взяли учні 7-9 класів та конкурс «Галерея кімнатних рослин» до якого активно готувались учні 5-9 класів. І це недивно, адже рослини створюють затишок, піднімають настрій, знімають стреси. Одним  з важливих завдань, яке ми перед собою поставили, організовуючи даний конкурс, було  створення у класах «екологічних зелених куточків». Класні колективи створювали колекції кімнатних рослин, дізналися про походження, назви та умови догляду кімнатних рослин. Результати втішають, учні активно підготувалися до конкурсу і у кожному класі можна побачити різноманітні кімнатні рослини. Завітавши до кожного класу, комісія у складі педагога - організатора Неуман М.Ю., вчителя біології  - Шваб І.О. та представника  учнівського самоврядування  Кохан Іванни  підвели  підсумки конкурс – огляду і визначили класи-переможці. Учнів, які провели пошукову роботу та підготували реферати були нагороджені грамотами.

Завершив тиждень тренінг формування навичок екологічного стилю мислення, проведений з метою формування  екологічного  мислення  та свідомості; виховання  екологічної  культури  природокористування.  Учні були не тільки уважними слухачами й глядачами, але й активними учасниками екологічної мозаїки. В  ході заняття  вони відповідали на питання цікавої вікторини, давали правильні назви  рослин та тварин, за описом відгадували лікарські рослини, писали замітки в газету, складали вірші та малювали малюнки. Заняття  містило елементи  гри,  інтерактивні форми взаємодії.

Після заняття традиційно відбулось  Свято осені,  якого з нетерпінням чекали всі класні колективи..  Діти всіх класів представляли  композиції з овочів, фруктів, квітів та з усього, чим багата природа. Всі композиції, без сумніву, заслуговували  на увагу, адже діти старалися і в ці роботи втілювали свої мрії. Звичайно, кожен клас за участь у даному конкурсі, отримав грамоти з різних номінацій.  Завітала на свято Осінь-чарівниця, роль якої виконала учениця 6 класу Кость Еріка.
А майстерне виконання віршів та пісень для довгоочікуваної гості  супроводжувалось вдячними оплесками глядачів.
Матеріали заходу: 

 

Переглядів: 766 | Додав: Maryna | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Час
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Важливі сайти
___
___
___
ПедПРЕСА