Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 144
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Погода
Свята та Події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2018 » Березень » 12 » "Тебе, Тарасе, не забудем..."
22:13
"Тебе, Тарасе, не забудем..."

Шевченкове життя – символ тернистого шляху боротьби за свободу. Воно постало перед українцями живим прикладом того, як можна крок за кроком звільнятися з полону пригніченості, зневіри, комплексу меншовартості і національної депресії. Минають роки, століття, а гострота і сила Шевченкового слова живе. Дух свободи, людської гідності – найвеличніших вселюдських понять – через віки випробувань, пережитих Кобзарем, приходять до українців і додають їм упевненості у власному самоствердженні.

Зважаючи на доленосні і бурхливі події в Україні, бачимо, що Шевченко, як і ота трагічна новоявлена хрещатицька Небесна Cотня сучасних юних героїв гордої і незламної країни, полегла на Майдані незалежності, живе посеред нас, додає сміливості і впевненості у боротьбі з нашими відвертими і прихованими ворогами.

Вшановуючи пам’ять про Кобзаря, у Кленовецькій ЗОШ І-ІІ ступенів відбувся тематичний вечір «Тебе, Тарасе, не забудем…», організований вчителем української мови та літератури Перестою Т.Ю. та педагогами – організаторами (Меденці О.Д. , Полончак К.В.). Учні із задоволення декламували вірші Т.Г.Шевченка . Вони пройняли кожного із присутніх до глибини душі рядками з віршів. Школярі проглянули відеоматеріали про те як сучасність поєднують із величною постаттю Кобзаря, підготовленими Лакатош М.О. Тарас Шевченко для України і в Україні житиме вічно. Він сьогодні, як ніколи, органічно злився зі своїм великим, нескореним народом і твердо ступає повсюдно у вільній державі. Також шкільним бібліотекарем, Королем В.Ю.,була організована книжкова виставка, під час якої учні мали змогу більше дізнатися про Т.Г.Шевченка та його творчість. Захід пройшов у теплій, дружній атмосфері. Всі його учасники отримали естетичну насолоду та розширили свій світогляд.

Переглядів: 336 | Додав: tinasavchinets777 | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Час
Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Важливі сайти
___
___
___
ПедПРЕСА