Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 144
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Погода
Свята та Події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2012 » Грудень » 26 » "...Прийшло Різдво Христово..."
11:56
"...Прийшло Різдво Христово..."
Багато свят є в нашого народу. Зима приносить нам ще одне.  Різдво Христове — найбільш довгоочікуве свято, якого чекають   не тільки діти, а й дорослі.
Ми живемо у прекрасний час, коли відроджуються національні традиції; все те, що було здобуте віками. Кожен народ має свої символи і святині, звичаї та традиції. Одна з таких традицій — постановка вертепів. Різдвяні свята починаються  зі Святвечора. Святвечір відомий такими дійствами, як колядки і вертеп.
Хоча вертеп спочатку означав саме ляльковий театр, згодом так стали називати і живий людський театр, фольклорний, з костюмами. У сучасному вертепі йдеться про події, які відбулися понад 2000 років тому в містечку Вифлеємі з Марією та Йосипом, про народження Спасителя людства — Христа.
Цього року учні нашої школи  під керівництвом о. Сворода взяли участь у конкурсі "Slovensky betlehem", який проходив у м. Ужгороді, де зайняли І перше місце.
Дитячий колектив продемонстрував всім присутнім гарний виступ, артистичність, яскраві рідзвяні костюми та прекрасне виконання колядок.
Цим вертепом діти нагадують кожному із нас, що Різдвяні свята - це час для прославлення Христа,  який приходить у світ в маленькій дитині, щоб спасти кожного з нас. Діти-колядники під час колядування передають кожному часточку тепла, світла і радості, яку дарує нам Спаситель, що народився "не в пишних палатах, а межи бидляти".
З року в рік, співаючи колядки, згадуючи Різдво Христове, українці пам’ятають, що вони у відповіді перед Господом за кожну годину свого життя.

Переглядів: 414 | Додав: Maryna | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Час
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Важливі сайти
___
___
___
ПедПРЕСА