Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 144
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Погода
Свята та Події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2019 » Листопад » 24 » подорожуючи вчимось
21:18
подорожуючи вчимось

  Екскурсії у колі однокласників для дітей здаються великими пригодами, спогади про які, разом зі світлинами, залишаться на все життя. Цього разу ми обрали  родзинку Закарпаття, найбільше в Карпатах гірське озеро Синевір та водоспад Шипіт.
  Отож, зранку ми помандрували  на водоспад Шипіт - одне з семи природних чудес України - найкрасивіший водоспад Закарпаття, розташований на північних схилах гірського масиву Боржавських полонин біля підніжжя гори Гимба, що у селі Пилипець  Міжгірського району. Водоспад красивий будь-якої пори року. Він заворожив  кожного з нас своїм неповторним звуком та мальовничою природою довкола.
  Після того, як сонце високо піднялося у небі, наші учні із великою цікавістю відвідали найбільше і найглибше високогірне озеро України, розташоване  на висоті 989 м над рівнем моря. Це зачароване місце просякнуте легендами, міфами і вигадками, слухаючи які в реальному житті, потрапляєш в справжнісіньку казку.  Все побачене на озері вразило нас своєю величчю, граціозністю та  неповторністю, але крім вікових смерек та “зіниці ока”, найбільше дітям  сподобався 13-метрова дерев'яна композиція "Синь і Вир", створена за мотивами найвідомішої легенди про Синевир. Це за показниками висоти та ваги — один із найбільших дерев'яних пам'ятників у світі —  30 тонн ваги. За легендою, це  є  пам'ятник  бажань, які обов’язково збуваються, якщо загадати, залишивши монетку.
  На завершення екскурсії  ми відправились у Реабілітаційний центр бурих ведмедів НПП «Синевир», єдиний у своєму роді не тільки в Україні, але й у Європі,  відкритий у 2011 року. Це місце, куди доставляють ведмедів, у поводженні з якими попередні господарі проявили некомпетентність або навіть жорстокість. Потрапляючи сюди, бурий ведмідь проходить курс навчання по пристосуванню до природних умов життя. В центрі  наразі проживає 20 ведмедів, яких ми побачили досить близько,  через спеціальні сітки. Учні були вражені цими величними представниками  фауни і запам’ятають цей візит на все життя!
  Екскурсійна поїздка принесла багато нових вражень та приємних емоцій. І ми втомлені, але щасливі, повернулися додому, плануючи вже нові подорожі на майбутнє. Мандри дають нам творчий імпульс, натхнення та нові знання. А у нас в Україні є на що подивитись, є куди поїхати, є що взнати.

 

Переглядів: 196 | Додав: Maryna | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Час
Календар
«  Листопад 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Важливі сайти
___
___
___
ПедПРЕСА