Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 144
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Погода
Свята та Події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2022 » Січень » 21 » моя україна - соборна держава!
20:53
моя україна - соборна держава!

  22 січня українці відзначають національне свято - День Соборності. Соборність України – це результат тривалої боротьби українського народу за свою свободу та незалежність. Незалежність, Соборність – це ті неперехідні цінності, які завжди були, є і будуть шановані в Україні.
   З нагоди цієї дати учні школи були запрошені до  Будинку культури с.Кленовець та разом з вчителем історії О.Меденці та педагогом-організаторм М.Неуман відвідали тематичний захід «Соборна Україна», який провела  завідуюча бібліотеки-філія с.Кленовець Валентина Петерлик  та завідуюча бібліотеки-філія с.Кльочки Ольга Костик. Ведучі   розповіли всім про історичні передумови Дня Соборності, його значення в сучасній історії України. На заході прозвучала інформація про історію створення УНР та ЗУНР, згадано про державних діячів цієї доби М.Грушевського, В. Винниченка, Є.Петрушевича  та ін. Під час свята діти дізналися  про становлення і розвиток українського національного державотворення, про Акт Злуки, який спирався на споконвічну мрію українського народу. Підсумовуючи, ведучі наголосили, що поняття соборності України полягає не тільки в територіальній цілісності, а й в єдності духу  та прагнень українського народу.   
   Аби  діти краще знали історію рідної країни, розуміли, що таке «соборність», що таке «злука» в школі також був проведений квест «Україна Єдина». Під час заходу команди школярів мали пройти 5 тематичних станцій, на яких треба було виконати певні завдання: впізнати на фото видатних діячів України, відповісти на запитання з історії країни,  написати асоціації до слова «соборність» та ін. Упродовж заходу команди отримували бали за кожне виконане завдання.  Виконуючи завдання учні повторили не лише історію, а й літературу, георафію та збагатили свій словниковий запас.
  Активно долучилися до проведення заходів з нагоди свята учні початкової школи. Малеча на подвір'ї школи створила символічний ланцюг єдності, як символ Соборності України,  щоб відчути дух дружби, свободи і гордості за свою державу. Організовано  пройшов конкурс малюнків «Моя країна-Україна».
  Заходи, проведені з нагоди Дня Соборності, дали розуміння того, що лише в єдності дій ми можемо досягти величної мети – побудови духовно багатої, вільної та демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.

 

Переглядів: 207 | Додав: Maryna | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Час
Календар
«  Січень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Важливі сайти
___
___
___
ПедПРЕСА