Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 144
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Погода
Свята та Події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2014 » Вересень » 19 » ми за мир!
20:30
ми за мир!

Для більшості людей планети Земля мир – це повсякденна реальність. Там, де уклад суспільства міцний, безцінний дар миру може ніхто особливо й не помічати. Та чи всі діти на Землі живуть добре і щасливо? Для багатьох людей у сучасному світі спокійне життя — це лише казкова мрія, багато дітей страждають, вони не мають сім'ї, але мають багато горя. Для них, насамперед, і існує день Миру.  Цей день закликає людей не тільки замислитися про мир, а й зробити щось заради нього.
19 вересня 2014 року в Кленовецькій ЗОШ І-ІІ ступенів відзначили Міжнародний день миру, який розпочався святковою лінійкою та закінчився веселою шкільною естафетою. Розпочала лінійку директор школи Лукань С.І., яка наголосила, що найбільше в світі щастя – це мир на землі, коли люди живуть спокійно, діти вчаться, здобувають знання, а на землі розквітають чарівні квіти.
Педагог-організатор  Неуман М.Ю. розповіла про історію походження свята та провела цікаву гру «Мій внесок у розвиток миру»,  під час якої учні та вчителі зробили висновок, що кожен з нас є невеличкою частинкою земної кулі. Якщо кожна частинка буде чистою і миролюбивою, то на Землі усе буде чистішим, і буде мир. А для того щоб був мир потрібно творити добро. Після гри прозвучала пісня «На добро» у виконанні ансамблю школи.
Також учні підготували багато цікавих фактів  з історії, які підтверджують, що збереження миру у всі часи було найважливішою проблемою та розповіли біблійну легенду, чому саме голуб є символом миру.
Кращі  декламатори школи розповіли  вірші, а юні вокалісти заспівали гарних пісень та виконали молитву за Україну.
З нагоди свята в школі було проведено акцію «Мир очима дітей», в рамках якої відбувся конкурс дитячого малюнка. Всім учасникам конкурсу була висловлена подяка за активну участь.
Такий  день змусить кожного з нас замислитись над тим, що для нас найдорожче – це мир і злагода в сім'ї, у своїй школі, Україні, на нашій планеті Земля. Учні не тільки зрозуміли, що таке мир, а й усвідомили величезну роль тих, хто боронив цей мир, і хто забезпечує його зараз. І кожен з нас може зробити свій особистий вклад у збереження миру та творення добра на землі.
Святкова програма "Ми за мир!" принесла багато задоволення як артистам так і глядачам.

У світі без миру, дружби і взаєморозуміння не прожити. Це повинен розуміти кожен і йти з цією думкою по життю.
Потрібен мир – тобі й мені
І всім на світі дітям!
Не тільки вранці навесні
Нехай нам сонце світить.
Потрібен мир, трава в росі,
Усміхнений нащадок.
Потрібен мир усім-усім,
Отриманий у спадок.

Переглядів: 592 | Додав: Maryna | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Час
Календар
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Важливі сайти
___
___
___
ПедПРЕСА