Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 144
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Погода
Свята та Події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2013 » Листопад » 23 » Людської пам'яті мости…
22:09
Людської пам'яті мости…
Як відомо, щорічно в четверту суботу листопада в Україні відзначається День пам'яті жертв Голодомору та політичних  репресій. В 2013 році цей день припадає на 23 листопада. Цей день пам'яті – унікальна нагода всім замислитися над цією трагедією.
 З метою донесення до учнів інформації про цю невиліковну рану, з метою формування у них громадянської позиції, для того, щоб увіковічнити пам’ять по тих, хто прийняв мученицьку смерть 80 років тому – в 1932–1933 роках у нашій школі, згідно  плану заходів, 22 листопада відбувся захід-реквієм  під назвою «Людської пам'яті мости…»  організований вчителем історії Меденці О.Д. та педагогом-організатором Неуман М.Ю. Розпочався захід  віршем під найбільш відому  та широко використовувану  мелодію для вшанування пам'яті жертв Голодомору – це «Мелодію Скорика», написану сучасним українським композитором Мирославом Скориком.

Під час заходу вчитель історії Меденці О.Д. висвітлила історичні факти з використанням мультимедійних засобів. Розповідаючи учням про події  восьмидесятилітньої давності, Ольга Дмитрівна акцентувала увагу, на те що,  через 80 років, жахливо згадувати, але не можна забути ту страшну трагедію, що розігралася на
благословенній землі квітучого українського краю.

Це була не просто лекція з жахливої історії України. Це не просто планова виховна година для учнів. Це – урок пам’яті… страшної, але необхідної… Адже нашим обов'язком, як учителів, є зробити все, щоб наші вихованці свідомо та переконливо пом'янули пам'ять невинних жертв Голодомору 1932-33 рр..

Присутні учні 5-9 класів з цікавістю слухали підготовлену інформацію,  читали напам’ять вірші про людські страждання серйозно, по-дорослому, підготували  стінгазети, тематичні стенди.  Учні 9 класу  закликали присутніх вшанувати пам’ять загиблих  хвилиною мовчання: «Хай ця хвилина увійде в наші серця тихою молитвою, очистить наші душі від зла». За нашим давнім народним звичаєм   запалили свічку пам'яті, яку не було кому запалити на похоронах убієнних голодом.

На завершення відбувся перегляд документального фільму під назвою «Хлібна гільйотина», в якому розкрито причини, перебіг і масштаби цього страхітливого явища, наслідки якого не подолані ще й сьогодні.
 
Хоч ми і живемо в інший час і не причетні до тих страшних подій,
 але ми повинні знати історію нашого народу і ніколи не забувати про голодомор на Україні,
 щоб знову не повторилось це жахіття.
Віримо, що свідоме ставлення до таких подій допоможе нам цінувати те, що ми маємо сьогодні.

 

Переглядів: 512 | Додав: Maryna | Рейтинг: 4.2/10
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Час
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Важливі сайти
___
___
___
ПедПРЕСА