Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 144
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Погода
Свята та Події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2013 » Березень » 11 » Хай вовіки святиться ім’я Кобзареве!
20:37
Хай вовіки святиться ім’я Кобзареве!
 У літературі кожного народу, серед її великих творців, є поети, імена яких оповиті невмирущою любов’ю і славою. Таким поетом українського народу є Тарас Шевченко. Він виступив як поет-новатор, приніс із собою в українську літературу "слово нове", новий світ поезії, неповторні образи, картини й барви, небачене раніше багатство й широчінь тем, ідей, мотивів, жанрових форм, вивів українську літературу на шлях реалізму й народності.
11 березня в Кленовецькій ЗОШ І-ІІ ступенів відбувся вечір вшанування пам'яті  Т.Г. Шевченка, адже 9 березня виповнилась 199-та річниця з Дня народження Великого Кобзаря. В рамках цієї події вчителькою української мови та літератури Мартин О.М. був підготовлений документальний фільм про життя і творчість поета. Під час перегляду фільму учні згадували вірші та розповідали їх разом з диктором, а після перегляду декламували самі. Закінчився фільм  словами:

Не поет – бо це ж до болю мало,
Не трибун – бо це лиш рупор мас,
І вже менш за все – «Кобзар Тарас»
Він, ким зайняло і запалало.
                                    Є. Маланюк

Справедливо Великого Кобзаря — народного мислителя та творця, вважають народним пророком. Він був сином мужа, а став володарем у царстві духа. Він був кріпаком, а став велетнем у царстві людської культури. Він був самоуком, а вказав нові світи і вільні шляхи професорам і книжним ученим. Доля переслідувала його в житті, скільки лиш могла, та вона не зуміла перетворити золота його душі в щастя для нього самого. Пам’ять про нього живе і буде жити вічно в серцях українського народу.

Переглядів: 532 | Додав: Maryna | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Час
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Важливі сайти
___
___
___
ПедПРЕСА