Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 144
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Погода
Свята та Події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2021 » Лютий » 22 » Мова наша солов’їна
18:32
Мова наша солов’їна

 21 лютого відзначається Міжнародний День рідної мови. Це відносно молоде свято – до календарів усього світу воно ввійшло тільки у 1999 році. В Україні воно також лише почало писати свою історію, хоча сама проблема мови на українських землях нараховує кілька століть.
  Уже традиційно в нашій школі проходить захід, присвячений Міжнародному Дню рідної мови. У цьому році свято відбулося 22 лютого та  було підготовлене класним керівником 7 класу, вчителем української мови та літератури Переста Т. Й. у формі розважальної гри КВК. Учні класу змагалися у різних конкурсах, які зазвичай використовуються у форматі такої гри. Як і потребує конкурс, у класі було сформовано дві команди, які у конкурсі "Привітання" побажали суперникам перемоги у грі та виголосили девіз команди. У  конкурсі " Розминка" вчителем були підготовлені  питання з української мови, які учні вивчали в попередніх класах. Капітани команд позмагалися у капітанському конкурсі, де виявили своє розуміння українських фразеологізмів. Конкурс "Фрістайл" показав акторську майстерність у читанні гуморесок, а конкурс "Домашнє завдання", ніби зробив висновок, що українська мова - це мова, яку потрібно вчити і розуміти, бо вона  є рідною для кожного з присутніх на заході. Пізнавальним був відеоролик "15 фактів про українську мову". І звичайно ж, були переможці і переможені, бо в конкурсі інакше бути не може. Закінчилось виховна година спільною піснею-караоке на слова Н. Май " Калинова Україна".
  Мова – це необхідний атрибут становлення нації. Як писав відомий український поет Володимир Сосюра: «Без мови немає народу, як сонця без сяйва тепла». І це дійсно так. Мова є тим чинником, який відрізняє один народ від іншого. Тому потрібно пам’ятати, що любов до своєї Батьківщини починається з любові до рідної мови.
  Отже, міжнародний день рідної мови – це свято, яке сприяє духовному збагаченню та зміцненню принципів толерантності в нашій шкільній родині.  

 

Переглядів: 241 | Додав: Maryna | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Час
Календар
«  Лютий 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Архів записів
Важливі сайти
___
___
___
ПедПРЕСА