Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 144
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Погода
Свята та Події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2013 » Травень » 8 » День пам'яті та надії!
18:00
День пам'яті та надії!
Весна іде, і переможним кроком
В тюльпановому вічному вогні
Йде травень крізь хвилини, дні і роки,
Несе нащадкам спогади свої.
Із року в рік часопис віддаляє
Своїх нащадків далі від війни.
Та травень знов і знову нагадає,
Як із життя ішли його сини.
Минають роки, відлітають у вічність…
Більше півстоліття минуло з тієї тривожної ночі, коли замовкли останні постріли гармат, прийшов мир, настала тиша, за яку заплачено ціною життя мільйонів людей.
9 травня – День Перемоги. Цього дня по всій Україні вкриваються весняними квітами і величні пам’ятники, і скромні обеліски. Це означає, що пам’ять народна жива, що подвиг загиблих – незабутний. Свято Перемоги – це свято зі слізьми на очах, це свято радісне і гірке. Радісне, бо принесло на нашу землю мир , гірке, бо ціна цієї радості – життя мільйонів наших співвітчизників.
Щоб нагадати учням про героїчне минуле нашого народу, дати можливість усвідомити велич подвигу у Вітчизняній війні 8 травня у нашій школі заступник директора Переста Т.Й. організувала  конференцію на тему: «День пам'яті та надії!»
Епіграфом заходу стали стали слова  «Тільки той, хто пам’ятає минуле, вартий майбутнього». Тетяна Йосипівна наголосила учням, що пам’ять - вона нетлінна і вічна. Вона дивиться на нас із старих фронтових фотографій, з тих речей, які зберігають колишні фронтовики, і не дає померкнути жодній героїчній сторінці історії перемоги. А ми, молоде покоління, про їхні бойові подвиги, їхнє воєнне життя можемо сьогодні дізнатися тільки з їхніх розповідей, творів художньої літератури. Багато, як українських, так і митців словавсього світу присвятили свої твори темі війни. Це Олександр Довженко, Володимир Сосюра, Павло Тичина, Олесь Гончар, Ліна Костенко та багато інших.
Під час конференції учні мали змогу подивитись мультимедійну презентацію «Дорога до безсмертя», уважно слухали розповідь про роки війни,  були активними, задавали багато питань. Окрім цього, всі присутні на заході вшанували загиблих під час війни хвилиною мовчання.

«Наш обов’язок не тільки в свята згадувати, а кожен день пам’ятати про усіх, хто кував перемогу і загинув»
- такими слова завершилась наша конференція. 
Переглядів: 676 | Додав: Maryna | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Час
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Важливі сайти
___
___
___
ПедПРЕСА