Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 144
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Погода
Свята та Події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2014 » Жовтень » 14 » благодійний осінній ярмарок.
21:06
благодійний осінній ярмарок.

Україна! Скільки глибини у цьому співучому слові! Це – золото безмежних полів, бездонна синь зачарованих небес, тихі плеса річок, сині очі озер і ставків, ясні зорі, зелені сади, лани золотої пшениці. Славиться наша Україна гарними звичаями та обрядами. Ось і Кленовецька ЗОШ І-ІІ ступенів, згадала одну із традицій нашої України. Це – осінній  ярмарок. До виступу на ньому 14 жовтня учні почали готувались ще з  вересня. Захід ми спеціально запланували на свято Покрови Пресвятої Богородиці або, як кажуть в народі, Святої Покрови. Адже, це  свято завжди відзначали в народі з великою урочистістю.  До початку жовтня закінчуються усі найважливіші сільські роботи на землі (в тому числі сівба озимих) – завершений хліборобський цикл робіт.  З'являється більш-менш вільний час для проведення народних гулянь. Зібраний урожай (достаток), природа надзвичайно щедро показує свою красу і багатство. Так і наші імпровізовані прилавки були багаті овочами та фруктами, домашньою випічкою, консервованими овочами, продуктами сільського господарства. Бачимо, що  край наш  багатий, бо люд у нас завзятий.
Учні співали, розповідали вірші, жартували. Кожен з них рекламував товар, який приніс на  ярмарок та намагався пробитись з ним поміж конкурентів.
На ярмарку зібралось більше трьох десятків дорослих. Такі заходи  дуже згуртовують  всю шкільну родину, а учнів спрямовують на благородні цілі. Приємно спостерігати, із яким захопленням наші учні продавали свої товари, щоб на виручені кошти комусь допомогти.
Осінній ярмарок, приурочений благодійним цілям, проводився в нашій школі вперше.  Захід  настільки сподобався всім, що його учасники виступили з пропозицією провести подібний ярмарок  ще і весною. І діти, і дорослі віднеслися до підготовки та проведення цього заходу із великим ентузіазмом. Під час ярмарку було зібрано 2000 гривень. Зібрані гроші будуть перераховані сім’ї військовослужбовця Симулик з с.Червоне Ужгородського р-ну, який зараз знаходиться в зоні АТО. З початком АТО, єдиний годувальник сім’ї був призваний виконувати свій громадянський обов’язок на Сході нашої країни, де й знаходиться зараз. Сім’ї  потрібна термінова фінансова допомога, зокрема маленькому Станіславу, якому лікарі встановили невтішний діагноз – паралітичний синдром та затримку психоневрологічного стану. Сподіваємось зібрані кошти допоможуть покращити стан хлопчика. Адже, це і було метою нашого ярмарку.

Переглядів: 397 | Додав: Maryna | Рейтинг: 3.5/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Час
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Важливі сайти
___
___
___
ПедПРЕСА