Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 144
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Погода
Свята та Події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2021 » Березень » 18 » Безпечна подорож до країни Інтернет
21:32
Безпечна подорож до країни Інтернет

  Інформація завжди відігравала в житті людства дуже важливу роль. Цифрове середовище, зокрема мережа Інтернет, сьогодні є не лише важливим джерелом інформації, але і способом комунікації, який нівелює перепони для спілкування. Через глобальний вплив COVID-19 діти проводять все більше часу в Інтернеті. За даними світового огляду впливу пандемії коронавірусу на дітей, в період карантину діти стали проводити на 80 % більше часу онлайн, разом з цим зросла кількість звернень щодо випадків булінгу з використанням інформаційно-комунікаційних технологій. Не  кожна дитина в Україні володіє достатнім рівнем знань щодо існуючих ризиків в цифровому середовищі та навичками безпечної поведінки в цифровому просторі.
  З метою поглиблення  знань учнів про безпечний Інтернет, сьогодні,  в початкових класах  Кленовецької гімназії вчителі провели виховну годину "Безпечна подорож до країни Інтернет".  Учні   отримали можливість ознайомитися із основними правилами Інтернет-безпеки та Інтернет-етики, із цікавими фактами щодо використання мережі. Разом з вчителями, визначили позитивний і негативний вплив Інтернету на дітей, а також пригадали пам’ятку про «Неприємності в мережі та як їх уникнути». Аналізуючи переглянуті відеофрагменти, учні знайомилися з основними видами реальних небезпек віртуального світу та активно відповідали на поставлені запитання, розповідали цікаві історії, пов’язані з використанням Інтернету. До заходу  діти  підготували повідомлення та малюнки.  
  На заході була присутня практичний психолог  Н.Панкова,  яка розробила пам’ятку для батьків, вчителів та учнів щодо правил безпечної роботи в Інтернеті, а також ознайомили школярів із шляхами уникнення цькування в Інтернеті.
  Будь-який винахід людства можна використовувати як на шкоду, так і на благо. Отже й Інтернет ― це не тільки моральна вільність та інформаційна неконтрольованість, а й сховище безцінного запасу різноманітних знань. Тому дитині важливо показати саме цікавий та інформативний Інтернет, відкрити той безмежний світ знань, який їй так може допомогти у саморозвитку й самореалізації. Завдання ж дорослого ― бути дитині справжнім другом і скеровувати дитину в обширах нових інформаційних технологій.

 

Переглядів: 563 | Додав: Maryna | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Час
Календар
«  Березень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Важливі сайти
___
___
___
ПедПРЕСА