Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 144
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Погода
Свята та Події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2021 » Грудень » 3 » 3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями
22:17
3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями

   Людське життя сповнене надій, сподівань, прагнень. На жаль, ніхто не захищений від раптових подій, які здатні перевернути звичайний ритм життя. Нещасні випадки, що трапляються з людьми в побуті і на виробництві можуть призвести до втрати працездатності, обмежити фізичні можливості та кардинально змінити звичний спосіб життя. Завдання суспільства ― не залишити людину наодинці зі своїми проблемами, а надати всю необхідну допомогу для відновлення здоров`я, для полегшення фізичного та морального стану  Ось уже 19 рік поспіль, 3 грудня - Міжнародний день людей з інвалідністю –встановлений резолюцією A/RES/47/3 Генеральної Асамблеї ООН 14 жовтня 1992 року, який відзначається щорічно. Генеральна Асамблея закликала держави проводити подальшу інтеграцію осіб із інвалідністю в життя суспільства. Міжнародний день людей із інвалідністю не є святом, а покликаний привернути увагу до проблем цих людей, захисту їхніх прав, гідності і благополуччя.
  У Кленовецькій гімназії цей День не був поза увагою. Класним керівником 8 класу Т. Переста  була проведена з учнями година спілкування  на тему «Робіть те, що можете, тим, що можете, де ви є . (Франклін Рузвельт)»
  Слова Франкліна Рузвельта – 32  презедента США -  вчителька обрала невипадково темою. Адже ця людина стала президентом, будучи вже в інвалідному кріслі. Але факт інвалідності не заважав йому керувати величезною країною в важкі часи світової кризи та Другої світової війни. Його діяльність допомогла  США стати на шлях розквіту, створення ООН  — також його заслуга.
   Під час  години спілкування вчителька звернула увагу учнів та те, що «ми повинні замислюватись над непростою долею людей з вадами здоров`я і не тільки 3 грудня, а й протягом усього року не забувати про те, що поруч із нами живуть співгромадяни, які потребують нашої допомоги та уваги».
  Учні підготували повідомлення про відомих в історії особистостей, які мали дуже значимі проблеми зі здоров’ям, але про їхні досягнення знає кожна людина в світі і це не завадило їм стати дійсно «великими».
  Не оминула вона і події, які відбуваються на Сході України. Скільки воїнів АТО стали інвалідами за цей час!  Учням були представлені фотографії американського фотографа Майкла Стоукса із Лос-Анджелеса про ветеранів війни, яким довелося пережити
 ампутацію кінцівок .
   Тетяна Йосипівна звернула увагу присутніх на те, що цей день є нагадуванням людству про його обов`язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства.   Треба пам’ятати, що кожна людина з інвалідністю – це така ж людина, як і без інвалідності.


Пропонуємо матеріали підготовлені до години спілкування: презентація "3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями"

Переглядів: 181 | Додав: Maryna | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Час
Календар
«  Грудень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Важливі сайти
___
___
___
ПедПРЕСА