Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 144
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Погода
Свята та Події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2013 » Квітень » 1 » 1 квітня - Міжнародний день птахів
19:50
1 квітня - Міжнародний день птахів
Яка прекрасна наша Батьківщина! Різноманітна і дивовижна її природа. Вона чарує нас яскравими барвами лісу золотої осені, казковою красою зими, буйним цвітінням весни. Але навіть найкрасивіший куточок природи залишається мертвим без птахів. Птахи прикрашають землю. Їх весела, дзвінка пісня, яскраве забарвлення оживляє природу, вселяє в нас бадьорість і радість.
Вони поширені скрізь, де є на землі сприятливі умови для їхнього існування, вони – невід'ємна частина нашого життя. Саме тому  1 квітня,  починаючи з 1906 року,  у всьому світі відзначають  Міжнародний день птахів.
Нам необхідно берегти  крилатих друзів, щоб майбутнє покоління бачило їх красу не тільки на картинках книжок, а й у природних умовах рідного краю.
З цією метою вчитель біології нашої школи Шваб І.О. провела з учнями 5-6 класів тренінг навичок екологічного стилю мислення на тему: «Птахи - наші друзі». Під час заняття учні отримали цікаві телеграми від снігурів та ластівок, відгадували птахів за їх описом, знаходили відповідність між описом птахів та їх картинками,  грали у цікаву вікторину та складали оповідання про птахів. Також учні 6 класу разом з Іриною Олександрівною взяли участь у Всеукраїнській акції «Годівничка» під час якої, з допомогою батьків, виготовляли годівнички, які вивішували на подвір'ї школи. Систематично спостерігали за видовим складом птахів, які прилітали до годівничок та підгодовували їх. Шукали інформацію про зимуючих птахів та разом підготували цікаву презентацію.
Після заняття учні зробили висновок, що необхідно завжди охороняти птахів, стежити за тим, щоб ніхто не кривдив їх, не забирав яєць, не руйнував гнізд, не здіймав галасу там, де вони гніздяться,  бо кожен, хто любить і цінує рідну природу, повинен постійно дбати про її збагачення, вміння зберігати і розумно використовувати її скарби.

Матеріали заходу:
Переглядів: 643 | Додав: Maryna | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Час
Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Важливі сайти
___
___
___
ПедПРЕСА